alasivu

header hirsitalot

Ekologisuus

ekologisuus 

Puun ekologisuus on maailmanlaajuisesti tunnettu ja tunnustettu tosiasia. Puun pitkäaikaiskäyttö vaikuttaa suoraan ilman hiilidioksidin määrään silloin kun puu on hankittu kestävän periaatteen mukaisesti hoidetusta metsästä. Hirsitalossa on paljon puuta, jopa kaksinkertainen määrä normaaliin runkorakenteiseen taloon verrattuna. Puu on tunnetusti ekologisin käytettävissä oleva rakennusmateriaali.

Elinkaaritutkimus ja hiilinielututkimus tarjoavat tutkijoille, ammattilaisille ja tavallisille rakentajille arvokasta ja perusteltua tietoa hirsirakennusten ekologisuudesta. Hirsitalon valmistaminen kuluttaa fossiilisia polttoaineita huomattavasti vähemmän kuin muut rakennusmateriaalit.

Energiatehokas

hirsi et

Nykyaikaiset teollisesti valmistamamme hirsitalot täyttävät nykyiset energiatehokkuusvaatimukset. Lämpöä eristävä seinämateriaali ja uudenaikaiset tiivistysmateriaalimme ja ratkaisut takaavat tiiviin ja energiatehokkaan rakenteen.

Hirsitalomme ilmatiiveys on yhtä hyvä kuin muilla rakennusmateriaaleilla rakennetun talon.

Turvallinen valinta

Moderni hirsi on yhä suositumpi myös omakotitalojen materiaalina. Massiivinen hirsiseinä on rakenteeltaan yksinkertainen ja turvallinen ja sillä on monia hyviä ominaisuuksia. Hirsiseinä ei homehdu, sen ääneneristyskyky on hyvä ja se tasaa sisäilman lämpö- ja kosteustilojen vaihteluja. Hirsitaloilla on lisäksi pitkä elinkaari. Oikein rakennettuina ne kestävät hyväkuntoisina jopa satoja vuosia.

Honkakartano hirsikehikot

Honkakartano tuotemerkillä varustetut hirsikehikot ja rakennukset tehdään napapiirin pohjoispuolella olevissa Pellopuu Oy:n tuotantotiloissa jo lähes 60 vuoden kokemuksella. Lapin Punahongan Aito, tiukkasyinen pohjoisen puu jalostuu lamellihirreksi, hirsitaloiksi, vapaa-ajan asunnoiksi ja saunoiksi - asiakkaan tarpeiden mukaan.

Laaja hirsivalikoimamme ja monipuoliset rakenneratkaisumme mahdollistavat rakentaa sinulle toiveiden ja tarpeiden mukainen hirsirakennus.